Dzień Sąsiada Na Twardej

Dzień Sąsiada za nami.

DSC_0715Dnia 31.05.2016 w Dziennym Domu Pomocy Społecznej ul. Twarda 1 obchodziliśmy Dzień Sąsiada. Organizatorem imprezy było Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego oraz Fundacja Wsparcie. Pogoda choć początkowo kapryśna sprawiła nam niespodziankę, było słonecznie, radośnie i wesoło. Imprezę otworzyła p. Marta Wenclewska Zastępca Burmistrza Dzielnicy Śródmieście m.st. Warszawy oraz p. Anna Gawałkiewicz Dyrektor Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście.

DSC_0786

Wspólna sąsiedzka zabawa oraz integracja z przedstawicielami Centrum Pomocy i Fundacji Wsparcie przyniosła rezultaty. Wszyscy bawili się świetnie.

DSC_0818DSC_0828

DSC_0834DSC_0959

Zabawę umilał nam Adam z zespołu onemanband

DSC_0932DSC_1080 DSC_0921DSC_0799

A Joginka śmiechu Karin sprawiła, ze wszystkich bolały policzki i brzuchy 🙂

DSC_0981DSC_0987

Kto się zmęczył mógł odpocząć i skosztować wypieków i dżemów sąsiadów na talerzykach firmy Bittner. Dekoracją na stołach były serwetki od firmy Paw Decor Collection. Można było również skorzystać z gier planszowych firmy Granna. Sąsiedzi mieli również możliwość wymiany książek.

DSC_0721DSC_0756  DSC_0876gry granna

Dużym zainteresowaniem cieszyła się możliwość pomiaru ciśnienia. Dziękujemy MedycznemuKurierowi za przekazanie nam aparatu do mierzenia ciśnienia.

DSC_0732 DSC_0761

Seniorzy z okolicznych bloków mogli choć na chwilę zapomnieć o samotności i cieszyć się wspólna zabawą. Mogli również poznać swoich sąsiadów co przyczyni się mamy nadzieję do integracji w środowisku. Wszystkim bardzo dziękujemy za udział i wspaniałą zabawę. O naszych działaniach możecie również poczytać na stronie Centrum Pomocy Społecznej Warszawa Śródmieście.

______________________________________________________

Wspólnie z Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście organizujemy

Dzień sąsiada na ul. Twardej 1.

Zapraszamy sąsiadów oraz wszystkich mieszkańców okolicznych bloków.Plakat na Dzień Sąsiada

1. Great goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just too fantastic.

I actually like what you have acquired here, certainly like what you’re saying and the
    way in which you say it. You make it entertaining and you still take care
    of to keep it wise. I can’t wait to read much more
    from you. This is really a great site. https://vanzari-parbrize.ro/parbrize/parbriz-toyota-carina_ii_station_wagon_t17-1987-342792.html

2. I’m really enjoying the theme/design of your site.
    Do you ever run into any internet browser compatibility
    problems? A handful of my blog audience have complained
    about my website not operating correctly in Explorer but looks great
    in Chrome. Do you have any recommendations to help fix this