Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/users/tmmanagement/public_html/fundacjawsparcie.eu/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/users/tmmanagement/public_html/fundacjawsparcie.eu/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/users/tmmanagement/public_html/fundacjawsparcie.eu/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Pierwsze spotkanie wolontariuszy – Fundacja Wsparcie

Pierwsze spotkanie wolontariuszy

biała_współfinPierwsze spotkanie dla I grupy wolontariuszy w projekcie współfinansowanym przez m.st. Warszawa „Senior dla Seniora-wsparcie poprzez wolontariat” za nami.

Seniorzy wolontariusze przybyli zgodnie z wcześniejszym zgłoszeniem. Na spotkaniu zostały omówione zasady pracy wolontariusza, jego prawa i obowiązki. Wspólnie zastanawialiśmy się nad sposobem dotarcia do seniorów potrzebujących wsparcia i omówiliśmy jego potrzeby. Psycholog nakreślił miedzy innymi zasady dobrej komunikacji. A ratownik medyczny opowiedział o udzielaniu pierwszej pomocy w nagłych przypadkach u seniorów. Wolontariuszom został przekazany poradnik, w którym były zapisane między innymi pomocne instytucje. Atmosfera bardzo pozytywna, osoby bardzo zainteresowane i zaangażowane. Teraz przez okres około 3 miesięcy będziemy poszukiwać wspólnie osób potrzebujących, seniorów 70+. W trakcie tych 3 miesięcy wolontariusze i ich podopieczni będą mogli korzystać z porad ekspertów: psycholog, prawnik, pielęgniarka, pracownik socjalny. Porady eksperckie będą się odbywać zgodnie z przekazanym harmonogramem.

fotorelacja w zakładce projektu „Senior dla Seniora-wsparcie poprzez wolontariat”: http://fundacjawsparcie.eu/index.php/2016/03/07/senior-dla-senio…rzez-wolontariat