Kwiecień 2019 w MKFW

Wtorkowe spotkania ul. Kościuszkowców 80.

• 2 kwietnia. Szyjemy tulipany dla mam w szpitalu w Międzylesiu -warsztaty.

• 9 kwietnia. Wielkanocne spotkanie.

• 23 kwietnia. Ekologiczne środki czystości – warsztaty

• 30 kwietnia. Filcowe etui na klucze.

30 kwietnia 2019

Etui na klucze to coś co się psuje, brudzi,więc czasami trzeba go zmienić. Nasi Seniorzy lubią robić rzeczy pożyteczne i użyteczne. Dziś z wielkim zapałem przygotowali wspaniałe filcowe etui. Kot zdecydowanie był motywem przewodnim. Dzięki wsparciu firmy Profilc Yuli i Filart mogliśmy przebierać w kolorach. Szycie zdecydowanie jest na pierwszym miejscu. Tylko Pani Krysia zdecydowała zrobić coś innego. Przywiozła ziemię, motykę i kwiaty, które posadziła przed wejściem do naszej fundacji. Na zajęciach smakowałyśmy wyhodowane przez p. Henrykę kiełki. Było kolorowo i radośnie. Powstały piękne przedmioty użytkowe 🙂 .

23 kwietnia 2019

I okazało się, że przygotowanie ekologicznych środków czystości nie jest trudne, zajmuje mało czasu i jest jeszcze tanie. Dzięki Sylwia za pomoc i wsparcie, dzięki Tobie już wiemy jak to się robi 🙂 . Ponieważ jak już wspomniałam środki szybko zrobiłyśmy to miałyśmy jeszcze czas aby posiać wiosenne kwiatki do Ogrodu Sensorycznego w WCK Zastów. Dziękujemy firmie Polan, która w tamtym roku przekazała nam moc nasion .

9 kwietnia 2019

Wielkanocne spotkanie, pełne pysznych potraw przygotowanych przez samych Seniorów.

2 kwietnia 2019 r

Wspólne działania dla innych w potrzebie to piękna idea. Nasza fundacja włączyła się do akcji grupy SOS -mieszkańcy Wawra Rodzicom z CZD prowadzonej przez Anne Ojer,  Warszawiankę roku 2018 oraz radna Wawra. O działaniach grupy można poczytać tu.   Seniorzy bardzo chętnie przyłączyli się do akcji szycia tulipanów.