Marzec 2019 w MKFW

Wtorkowe spotkania ul. Kościuszkowców 80.

• 5 marca. Warsztaty ozdób wielkanocnych cd – wielkanocne wianki.

• 12 marca. Bezpieczny Senior – spotkanie z policją.

• 19 marca. Warsztaty ozdób wielkanocnych cd – jajeczka wielkanocne.

• 26 lutego. Przygotowujemy puszki na środki czystościowe.

26.03.2019

Wystarczyło dać hasło na fb ….”potrzebne puszki po mleku do prac z Seniorami” i puszki zaczęły do nas napływać z rożnych stron. Dzięki osobom dobrej woli oraz grupom pomocowym mamy mnóstwo puszek do ozdabiania i wykorzystania. W dniu dzisiejszym powstały pierwsze piękne puszki. Puszki mają przeznaczenie jako pojemniki na ekologiczne środki czystościowe, które wkrótce powstaną na naszych zajęciach. Sałatka p. Henryki Sz.

19.03.2019

A u nas dziś wielkanocnych warsztatów ciąg dalszy.Dziś ozdabialiśmy kolorowe jajka. Na naszym spotkaniu delektowaliśmy się wspaniałymi sałatkami przygotowanymi przez p. Lucynę. Sałatki przeszły test i zostały wpisane do księgi przepisów Fundacji Wsparcie.

12.03.2019

Metoda oszustwa na policjanta lub wnuczka wciąż aktywna. W 2018 roku w Wawrze próbowano oszukać 90 osób, udało się oszukać 15 osób. Już w tym roku oszukano 4 osoby na bardzo dużą kwotę. Seniorzy pod presją rozmówcy oddają każdy grosz, zaciągają kredyty. O metodach oszustw i naciągań Seniorów rozmawialiśmy wczoraj na naszym wtorkowym spotkaniu z przedstawicielami Komisariatu Policji ul. Mrówcza 210. Na spotkaniu degustowaliśmy również pyszny smalczyk z ciecierzycy i cudowne aromatyczne kiszone ogórki Pani Henryki🌞🌷.

5.03.2019

A w naszym klubiku wiosny 🌷coraz więcej . Na warsztatach powstały piękne wielkanocne wianki.Wczorajszy dzień był pełen niespodzianek. Odwiedziła nas p. Olga Pasierbska ze Stowarzyszenia Razem dla Wawra oraz p. Adam Skubik dzielnicowy Marysina. Każdy z uczestników otrzymał kwartalnik Opiekun, który został nam przekazany przez wydawnictwo Agora . Bardzo dziękujemy