Dni Otwarte

„Organizacja opieki nad osobą z chorobą Alzheimera i innymi zespołami otępiennymi metodą psychomotoryki” W tym roku Dni Otwarte projektu deMemo rozpoczęliśmy spotkaniem z Mariuszem Dorotem, gerontopsychomotorykiem. Spotkanie odbyło się 22 lutego w godz. 16.00-18.00 w klubokawiarni Jaś i Małgosia ul. J. Pawła II 57. Spotkanie miało charakter warsztatowy.  Więcej „Dni Otwarte”

Sąsiedzkie spotkanie decupage

Świeca to nie tylko symbol ludzkiego życia, światła i spełniającej się ofiary, ale też miły i ładny dodatek ozdobny naszego mieszkania. Już w piątek będziemy ozdabiać świece techniką decupage w Wawerskim Centrum Kultury Zastów ul. Lucerny 13. Zapisy: fundacjawsparcie@os.pl lub tel: 793 413 489. Więcej „Sąsiedzkie spotkanie decupage”

Magazyn OPIEKUN

Na jesieni 2017 w kioskach ukazał się pierwszy numer „Opiekuna” – kwartalnika skierowanego do osób, które na stałe opiekują się bliskimi – rodzicami, chorującym współmałżonkiem lub przyjaciółmi. Można znaleźć w nim  m.in. rozmowę z Ewą Błaszczyk, współtwórczynią fundacji „Akogo?” oraz z Jerzym Owsiakiem, twórcą Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Więcej „Magazyn OPIEKUN”