Odczarujmy jesień.

„Jesień to taka depresyjna część roku. Wyglądasz za okno – ciemno. Idziesz na dwór – zimno. Spoglądasz w niebo – deszcz. Wszystkiego się odechciewa – pracować, bawić, wychodzić… żyć. Najchętniej człowiek zakopałby się pod kołdrą i siedział tam, aż do wiosny” napisała autorka bloga Skomplikowane . A my na przekór aurze będziemy Odczarowywać jesień

Zapraszamy na kolorowy, pobudzający zmysły tydzień. W poniedziałek zapraszamy do kolorowych zajęć z osobami potrzebującymi wsparcia, wolontariuszy. We wtorek robimy bukiety z liści. Piątek to mocny zmysłowo dzień – pobudzamy wyobraźnię, zmysł smaku i powonienia. A w sobotę jak uda nam się odczarować jesień będzie ognisko i pieczone ziemniaczki.

Spotkania: ul. Kościuszkowców 80, suterena

Obowiązują zapisy tel: 570 386 640  i kolorowe akcenty ubrań.

16. 10.2017 r. 17.30-19.30 Zajęcia terapeutyczne dla osób z choroba Alzheimera i innymi zespołami otępiennymi. Zapraszamy wolontariuszy do wspólnych kolorowych zajęć.

20.10.2017 r. godz. 17.00-19.00 Międzypokoleniowe warsztaty pobudzające wyobraźnie i inne zmysły. Robimy filcowe broszki, pijemy „różana herbatkę”, wdychamy cudowne zapachy ziół i rozmawiamy, rozmawiamy. Mile widziane własne, kolorowe filiżanki.

21.10.2017 r. godz. 14.00-17.00 Planujemy ognisko,wspólne śpiewanie przy akompaniamencie gitary i pieczone ziemniaczki. Oczywiście jak jesień uśmiechnie się do nas słoneczkiem. Będziemy pobudzać zmysł smaku, zapachu i rytmu :). Ognisko w miejscu Mokry Ług przy stacji Warszawa Rembertów.

Nauczcie się koniecznie wierszyka zaklinającego piękna jesień.

Jesień na paluszkach Spaceruje w parku I rozdaje wszystkim Swe skarby w podarku

Wręcza nam bukiety Kolorowych liści I smutek zamienia W roześmiane myśli

Nasypie w berety  Albo do kieszeni –Kasztanów, żołędzi I złotych promieni

Pozdrowi wiewiórkę  Roześmianym echem  A potem pożegna – Cichutko, z uśmiechem…