Nowoczesne formy komunikacji

W dniu 30.08.2016 r. w godz. 14.00-16.00 ul. Ratuszowa 11 lok.8 odbyły się warsztaty z Nowoczesnych form komunikacji. Celem spotkania było przede wszystkim zachęcenie rożnych pokoleń do wzajemnego korzystania ze swojej wiedzy. Zajęcia  miały charakter informacyjny ale również, a może przede wszystkim pozwoliły nawiązać porozumienie międzypokoleniowe. Przebiegały one w bardzo pozytywnej atmosferze, przy ogromnym zaangażowaniu wszystkich uczestników. Więcej „Nowoczesne formy komunikacji”

Pamiętaj !!!! Nie jesteś sam!!!!

W ramach projektu „Nie jesteś sam”, łamiąc stereotypy, że Senior to osoba smutna i ponura znów 8 sierpnia 2016 r. zagościliśmy z Jogą śmiechu na Świetojerskiej. Po raz wtóry okazało się , że Seniorzy to osoby otwarte i radosne – wystarczy tylko podać im „dłoń”. Zachęcamy wszystkich do korzystania z oferty jaką stworzyło Centrum Pomocy Społecznej Warszawa Śródmieście czyli „Lato Seniora”. A oto kilka słów umieszczonych na stronie CPS. Więcej „Pamiętaj !!!! Nie jesteś sam!!!!”

Szkolenie II grupy wolontariuszy

Pierwsze spotkanie dla II grupy wolontariuszy w projekcie współfinansowanym przez m.st. Warszawa

„Senior dla Seniora-wsparcie poprzez wolontariat” za nami.

Spotkanie II grupy wolontariuszy choć w okresie wakacyjnym odbyło się :). Wspaniała, radosna grupa, pełna chęci do działania i wchłaniania informacji. Jak zwykle koordynator wprowadził wolontariuszy w zakamarki działań :). Opowiedział o projekcie, potrzebach seniorów itp. Ratownik medyczny opowiedział o udzielaniu pierwszej pomocy w nagłych przypadkach. Psycholog wspólnie z wolontariuszami ustalił cechy dobrego wolontariusza i na czym polega dobra komunikacja. Więcej „Szkolenie II grupy wolontariuszy”