Jak poprawić jakość życia seniora- naszego podopiecznego?

Na drugim spotkaniu pierwszej grupy wolontariuszy projektu „Senior dla Seniora-wsparcie poprzez wolontariat” współfinansowanego przez m.st. Warszawa rozmawialiśmy między innymi o potencjale jaki drzemie w naszych podopiecznych. Zwróciliśmy uwagę jak pozytywne nastawienie i podtrzymywane pasje wpływają  na jakość życia. Zapraszamy do relacji z naszych działań w zakładce „Senior dla Seniora-wsparcie poprzez wolontariat”.

Długowieczność na podstawie niebieskich stref

Długowieczność na przykładzie niebieskich stref. Dzisiejsza nauka twierdzi, ze wiek do którego przystosowane jest nasze ciało to 90 lat, średnio jednak żyjemy 76 lat. Dlaczego tracimy 12 lat?.

O tym co zrobić abyśmy w szczęściu i zdrowiu dożyli 100 lat, rozmawialiśmy dziś z beneficjentami Dziennego Domu Pobytu ul. Świetojerska 12a. Na przykładzie niebieskich stref jak i stylu życia wybranych seniorów ustaliliśmy wspólnie jakie są przyczyny zachowania dobrego i długiego życia.  Więcej „Długowieczność na podstawie niebieskich stref”

Nasi seniorzy wolontariusze ruszyli z pomocą

Nasi Seniorzy wolontariusze ruszyli z pomocą. Seniorzy to wspaniali ludzie, pełni ciepła i pasji.. W ramach projektu „Senior dla Seniora-wsparcie poprzez wolontariat” rozpoczęli poszukiwania osób potrzebujących wsparcia. Pierwsze osoby już zaczęły prężnie pomagać. Zapraszamy do śledzenia ich działań  w zakładce projektu.