Dzień Sąsiada Na Twardej

Dzień Sąsiada za nami.

DSC_0715Dnia 31.05.2016 w Dziennym Domu Pomocy Społecznej ul. Twarda 1 obchodziliśmy Dzień Sąsiada. Organizatorem imprezy było Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego oraz Fundacja Wsparcie. Pogoda choć początkowo kapryśna sprawiła nam niespodziankę, było słonecznie, radośnie i wesoło. Imprezę otworzyła p. Marta Wenclewska Zastępca Burmistrza Dzielnicy Śródmieście m.st. Warszawy oraz p. Anna Gawałkiewicz Dyrektor Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście.

DSC_0786

Wspólna sąsiedzka zabawa oraz integracja z przedstawicielami Centrum Pomocy i Fundacji Wsparcie przyniosła rezultaty. Wszyscy bawili się świetnie.

DSC_0818DSC_0828

DSC_0834DSC_0959

Zabawę umilał nam Adam z zespołu onemanband

DSC_0932DSC_1080

DSC_0921DSC_0799

A Joginka śmiechu Karin sprawiła, ze wszystkich bolały policzki i brzuchy 🙂

DSC_0981DSC_0987

Kto się zmęczył mógł odpocząć i skosztować wypieków i dżemów sąsiadów na talerzykach firmy Bittner. Dekoracją na stołach były serwetki od firmy Paw Decor Collection. Można było również skorzystać z gier planszowych firmy Granna. Sąsiedzi mieli również możliwość wymiany książek.

DSC_0721DSC_0756  DSC_0876gry granna

Dużym zainteresowaniem cieszyła się możliwość pomiaru ciśnienia. Dziękujemy MedycznemuKurierowi za przekazanie nam aparatu do mierzenia ciśnienia.

DSC_0732 DSC_0761

Seniorzy z okolicznych bloków mogli choć na chwilę zapomnieć o samotności i cieszyć się wspólna zabawą. Mogli również poznać swoich sąsiadów co przyczyni się mamy nadzieję do integracji w środowisku. Wszystkim bardzo dziękujemy za udział i wspaniałą zabawę. O naszych działaniach możecie również poczytać na stronie Centrum Pomocy Społecznej Warszawa Śródmieście.

______________________________________________________

Wspólnie z Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście organizujemy

Dzień sąsiada na ul. Twardej 1.

Zapraszamy sąsiadów oraz wszystkich mieszkańców okolicznych bloków.Plakat na Dzień Sąsiada

1. It is the best time to make some plans for the future and it’s time to be happy.
    I’ve read this post and if I could I desire to suggest you
    some interesting things or suggestions. Maybe you can write next articles referring to
    this article. I desire to read even more things about it!

2. Hey! This is my 1st comment here so I just wanted to give a
    quick shout out and say I really enjoy reading through your posts.
    Can you recommend any other blogs/websites/forums that deal with the same subjects?

Thank you so much!