Dzień Sąsiada Na Twardej

Dzień Sąsiada za nami.

Dnia 31.05.2016 w Dziennym Domu Pomocy Społecznej ul. Twarda 1 obchodziliśmy Dzień Sąsiada. Organizatorem imprezy było Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego oraz Fundacja Wsparcie. Pogoda choć początkowo kapryśna sprawiła nam niespodziankę, było słonecznie, radośnie i wesoło. Imprezę otworzyła p. Marta Wenclewska Zastępca Burmistrza Dzielnicy Śródmieście m.st. Warszawy oraz p. Anna Gawałkiewicz Dyrektor Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście.

DSC_0715DSC_0786

Wspólna sąsiedzka zabawa oraz integracja z przedstawicielami Centrum Pomocy i Fundacji Wsparcie przyniosła rezultaty. Wszyscy bawili się świetnie.

DSC_0818DSC_0828

DSC_0834DSC_0959

Zabawę umilał nam Adam z zespołu onemanband

DSC_0932DSC_1080

DSC_0921DSC_0799

A Joginka śmiechu Karin sprawiła, ze wszystkich bolały policzki i brzuchy 🙂

DSC_0981DSC_0987

Kto się zmęczył mógł odpocząć i skosztować wypieków i dżemów sąsiadów na talerzykach firmy Bittner. Dekoracją na stołach były serwetki od firmy Paw Decor Collection. Można było również skorzystać z gier planszowych firmy Granna. Sąsiedzi mieli również możliwość wymiany książek.

DSC_0721DSC_0756  DSC_0876gry granna

Dużym zainteresowaniem cieszyła się możliwość pomiaru ciśnienia. Dziękujemy MedycznemuKurierowi za przekazanie nam aparatu do mierzenia ciśnienia.

DSC_0732 DSC_0761

Seniorzy z okolicznych bloków mogli choć na chwilę zapomnieć o samotności i cieszyć się wspólna zabawą. Mogli również poznać swoich sąsiadów co przyczyni się mamy nadzieję do integracji w środowisku. Wszystkim bardzo dziękujemy za udział i wspaniałą zabawę. O naszych działaniach możecie również poczytać na stronie Centrum Pomocy Społecznej Warszawa Śródmieście.

______________________________________________________

Wspólnie z Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście organizujemy

Dzień sąsiada na ul. Twardej 1.

Zapraszamy sąsiadów oraz wszystkich mieszkańców okolicznych bloków.

Plakat na Dzień Sąsiada

Komentarz na temat “Dzień Sąsiada Na Twardej