Usługi opiekuńcze

W ramach działalności gospodarczej świadczymy usługi opiekuńcze.

Aby usługi opiekuńcze były świadczone w odpowiedni sposób, trzeba najpierw poznać środowisko.
Dlatego członkowie zarządu fundacji sami odwiedzają klientów. Pomaga to również w doborze odpowiedniej opiekunki. Na pierwszym spotkaniu ustalany jest sposób świadczenia usług.
Usługi opiekuńcze są świadczone przez doświadczony i sprawdzony personel.

Celem usług opiekuńczych świadczonych dla osób starszych w miejscu zamieszkania jest umożliwienie tym osobom dalszego funkcjonowania w swoim dotychczasowym środowisku.

Dążymy aby usługi opiekuńcze świadczone przez naszą fundację były zgodne z ustalonymi standardami w pomocy.

Prawidłowe świadczenie usług powinno wpływać na :

podtrzymanie lub poprawę sprawności fizycznej osoby starszej, jej dobrej kondycji psychicznej oraz integracji ze społecznością w stopniu adekwatnym do indywidualnych możliwości i potrzeb

utrzymanie stabilnego stanu zdrowia

uniknięcie powikłań związanych z hospitalizacją, długotrwałą lub przewlekłą chorobą

uniknięcie powikłań wynikających z długotrwałego unieruchomienia (odparzenia, odleżyny, przykurcze, zap. płuc, zatorowość, zachłyśnięcia)

usprawnianie ograniczonej zdolności do samodzielnego poruszania się przy pomocy osoby drugiej

poprawę samopoczucia

podtrzymanie lub zwiększenie samodzielności

podtrzymanie lub zwiększenie aktywności

zmniejszenie izolacji społecznej

Nasze opiekunki cały czas są wspierane i aktywizowane do dalszych szkoleń. Dzięki fundacji Razem Zmieniamy Świat, każda opiekunka otrzymała poradnik „damy radę” oraz  ma możliwość  wzięcia udziału w szkoleniach organizowanych w ramach projektu.14825597_1119538784801623_1315713893_n

1. Polecam Fundację Wsparcie każdemu, kto poszukuje domowej opieki dla osoby wymagającej pomocy w codziennych czynnościach. Niedawno byłem zmuszony znaleźć opiekę dla mojej babci z dnia na dzień, gdy pochorowała się jej opiekunka i jestem zdania, że niejedna firma mogłaby się uczyć od Pań ze „Wsparcia” szybkości działania, elastyczności i terminowości. Dość powiedzieć, że o 22:00 jednego dnia dowiedziałem się o nagłej chorobie opiekunki babci, a nazajutrz o 18:00 opiekunka ze „Wsparcia” już zajmowała się babcią – wszystko załatwiliśmy przez bodajże dwie godziny.

2. Fundacja Wsparcie, jak sama nazwa wskazuje, jest prawdziwym wsparciem dla osób, które tego wsparcia potrzebują. Przez dziewięć miesięcy p. Urszula Kaczorowska z Fundacji Wsparcie opiekowała się moim mężem, ogromnie jestem wdzięczna opiekunce, oraz Fundacji Wsparcie za wspaniałą i profesjonalną opiekę. Jeśli ktoś potrzebuje opieki, ciepła i zrozumienia, polecam Fundację Wsparcie.
    Fundacja Wsparcie jest godna polecenia.

3. Having read this I thought it was really informative.
    I appreciate you spending some time and energy to put this informative article together.
    I once again find myself spending a significant amount of time both reading
    and leaving comments. But so what, it was still worth it!

4. Unquestionablү believe that which you said. Youur favoгіtе reason appeared tto
    be on the internet the easiest tһing to be aware of.
    I ѕay to you, I certainly geet annoуed while people consider worгies
    that they plainly ⅾon’t kno about. You managed to hit tһe naіl upon thе
    top and decined out the wholle thjng without having side-effects
    , peopple can take a sіgnal. Will probably
    be back tto get more. Thanks https://wanelo.co/defineanthropologyessay

5. Greetingѕ from Califoгniа! I’m bored tto teаrs at work sso I
    decided to check out yoᥙr blog onn my ipһone duriong lսnch break.
    I love the nfo yߋu provide here and can’t wait tо take a look when I get home.
    I’m аmazed at how fast your bⅼog loaded on mmy moƅile ..

I’m not еven using WIFI, just 3G .. Anyways, amazing site! https://Front-Wiki.win/index.php/Set_Chip_Besar_Pkv_Games_Mobile:_Yang_Perlu_Dipegang_Buat_Mainan_Kalian_Berikutnya