Usługi opiekuńcze

W ramach działalności gospodarczej świadczymy usługi opiekuńcze.

Aby usługi opiekuńcze były świadczone w odpowiedni sposób, trzeba najpierw poznać środowisko.
Dlatego członkowie zarządu fundacji sami odwiedzają klientów. Pomaga to również w doborze odpowiedniej opiekunki. Na pierwszym spotkaniu ustalany jest sposób świadczenia usług.
Usługi opiekuńcze są świadczone przez doświadczony i sprawdzony personel.

Celem usług opiekuńczych świadczonych dla osób starszych w miejscu zamieszkania jest umożliwienie tym osobom dalszego funkcjonowania w swoim dotychczasowym środowisku.

Dążymy aby usługi opiekuńcze świadczone przez naszą fundację były zgodne z ustalonymi standardami w pomocy.

Prawidłowe świadczenie usług powinno wpływać na :

•  podtrzymanie lub poprawę sprawności fizycznej osoby starszej, jej dobrej kondycji psychicznej oraz integracji ze społecznością w stopniu adekwatnym do indywidualnych możliwości i potrzeb

•  utrzymanie stabilnego stanu zdrowia

•  uniknięcie powikłań związanych z hospitalizacją, długotrwałą lub przewlekłą chorobą

• uniknięcie powikłań wynikających z długotrwałego unieruchomienia (odparzenia, odleżyny, przykurcze, zap. płuc, zatorowość, zachłyśnięcia)

• usprawnianie ograniczonej zdolności do samodzielnego poruszania się przy pomocy osoby drugiej

•  poprawę samopoczucia

• podtrzymanie lub zwiększenie samodzielności

• podtrzymanie lub zwiększenie aktywności

• zmniejszenie izolacji społecznej

Nasze opiekunki cały czas są wspierane i aktywizowane do dalszych szkoleń. Dzięki fundacji Razem Zmieniamy Świat, każda opiekunka otrzymała poradnik „damy radę” oraz  ma możliwość  wzięcia udziału w szkoleniach organizowanych w ramach projektu.14825597_1119538784801623_1315713893_n

Komentarze na temat “Usługi opiekuńcze

1. Polecam Fundację Wsparcie każdemu, kto poszukuje domowej opieki dla osoby wymagającej pomocy w codziennych czynnościach. Niedawno byłem zmuszony znaleźć opiekę dla mojej babci z dnia na dzień, gdy pochorowała się jej opiekunka i jestem zdania, że niejedna firma mogłaby się uczyć od Pań ze „Wsparcia” szybkości działania, elastyczności i terminowości. Dość powiedzieć, że o 22:00 jednego dnia dowiedziałem się o nagłej chorobie opiekunki babci, a nazajutrz o 18:00 opiekunka ze „Wsparcia” już zajmowała się babcią – wszystko załatwiliśmy przez bodajże dwie godziny.

2. Fundacja Wsparcie, jak sama nazwa wskazuje, jest prawdziwym wsparciem dla osób, które tego wsparcia potrzebują. Przez dziewięć miesięcy p. Urszula Kaczorowska z Fundacji Wsparcie opiekowała się moim mężem, ogromnie jestem wdzięczna opiekunce, oraz Fundacji Wsparcie za wspaniałą i profesjonalną opiekę. Jeśli ktoś potrzebuje opieki, ciepła i zrozumienia, polecam Fundację Wsparcie.
    Fundacja Wsparcie jest godna polecenia.