Program Wolontariatu

W ramach Programu Wolontariatu projektu deMemo zapraszamy na spotkanie 27.03.2019 r. godz. 17.00 Klub Międzypokoleniowy Fundacji Wsparcie ul. Kościuszkowców 80, suterena, Praca opiekuńczo – terapeutyczna,  formy, rodzaje, dobre praktyki” warsztaty dla opiekunów (wolontariuszy) osób z demencją. Spotkanie poprowadzi Aneta Jesionek Khadka – pedagog. Zapisy: email: fundacjawsparcie@os.pl, tel: 793 413 489. Więcej informacji o Programie Wolontariatu znajdziecie tutaj.

Pożegnanie zimy

Na zaproszenie Wawerskiego Centrum Kultury Zastów w dniu 21 marca o godz. 17.00 wraz z naszymi seniorkami żegnaliśmy zimę na ul. Lucerny 13.  Było przedstawienie teatralne dla dzieci, konkurs na marzannę a także piękne ognisko i pieczenie kiełbasek. Nasze seniorki przygotowały super kije. Choć trochę chłodno rozgrzała nas gorąca herbata. Bardzo dziękujemy za zaproszenie.  Więcej „Pożegnanie zimy”

Dni Otwarte

Zapraszamy na spotkanie z prawnikiem Ważne aspekty i procedury prawne o, których warto wiedzieć opiekując się osobą chora na chorobę Alzheimera i inne zespoły otępienne”  , spotkanie w ramach Dni Otwarte projektu deMemo odbędzie się  7 marca w godz. 17.00-19.00 w Centrum Aktywności Międzypokoleniowej „Nowolipie” ul. Nowolipie 25b. Obowiązują zapisy email: fundacjawsparcie@os.pl, tel: 793 413 489. Więcej informacji na temat Dni Otwartych znajdziecie tutaj. Więcej „Dni Otwarte”

Marzec 2019 w MKFW

Wtorkowe spotkania ul. Kościuszkowców 80.

5 marca godz. 15.00 Warsztaty ozdób wielkanocnych cd – wielkanocne wianki.

12 lutego godz. 15.00 Bezpieczny Senior – spotkanie z policją.

19 lutego godz. 15.00 Warsztaty ozdób wielkanocnych cd – jajeczka wielkanocne.

26 lutego godz. 15.00 Przygotowujemy puszki na środki czystościowe.

Więcej „Marzec 2019 w MKFW”

Program Wolontariatu

W ramach Programu Wolontariatu projektu deMemo zapraszamy na spotkanie 27.02.2019 r. godz. 17.00 Klub Międzypokoleniowy Fundacji Wsparcie ul. Kościuszkowców 80, suterena„Formy pracy z pacjentem i jego otoczeniem” warsztaty dla opiekunów (wolontariuszy) osób z demencją. Spotkanie poprowadzi Aneta Jesionek Khadka – pedagog. Zapisy: email: fundacjawsparcie@os.pl, tel: 793 413 489. Więcej informacji o Programie Wolontariatu znajdziecie tutaj. Więcej „Program Wolontariatu”

Luty 2019 w KMFW

Wtorkowe spotkania ul. Kościuszkowców 80.

5 lutego godz. 15.00 Ćwiczenia pamięcią, zajęcia z psychologiem.

12 lutego godz. 15.00 Walentynkowe przyjemności – warsztaty ozdabiania toreb płóciennych.

19 lutego godz. 15.00 Watsztaty ozdób wielkanocnych- wielkanocne kartki.

26 lutego godz. 15.00 Ostatki – smażymy faworki. Więcej „Luty 2019 w KMFW”

Program Wolontariatu

W ramach Programu Wolontariatu projektu deMemo zapraszamy na spotkanie 23.01.2019 r. godz. 17.00 Klub Międzypokoleniowy Fundacji Wsparcie ul. Kościuszkowców 80, suterena„Demencja – charakterystyka problemu” warsztaty dla opiekunów (wolontariuszy) osób z demencją. Spotkanie poprowadzi Aneta Jesionek Khadka – pedagog. Zapisy: email: fundacjawsparcie@os.pl, tel:793 413 489. Więcej informacji i Programie Wolontariatu znajdziecie tutaj. Więcej „Program Wolontariatu”

Program Wolontariatu

W ramach Programu Wolontariatu projektu deMemo zapraszamy na spotkanie 12.12.2018 r. godz. 17.00 Klub Międzypokoleniowy Fundacji Wsparcie ul. Kościuszkowców 80, suterena„Co w opiece jest najtrudniejsze- potrzeby i dylematy opiekunów i wolontariuszy”  warsztaty dla opiekunów (wolontariuszy) osób z demencją. Spotkanie poprowadzi Aneta Jesionek Khadka – pedagog. Zapisy.

Kiermasz świąteczny rozpoczęty

Od 3.12.2018 serdecznie zapraszamy na Kiermasz Świąteczny do naszego Klubu Międzypokoleniowego ul. Kościuszkowców 80, suterena. Wszystkie przedmioty, które zostały wystawione na sprzedaż  zostały przygotowane na zajęciach w Klubie Międzypokoleniowym Fundacji Wsparcie, na wtorkowych spotkaniach. Zebrane pieniądze zostaną przeznaczone na zakup materiałów potrzebnych na zajęcia w 2019 r.  Serdecznie zapraszamy.

Więcej „Kiermasz świąteczny rozpoczęty”