Ćwiczenia pamięci

5 lutego godz. 15.00-17.00 warsztaty „Ćwiczenia pamięci”. Z wiekiem starzeje się nie tylko ciało ale i nasz mózg. Podobnie, jak ćwiczenia fizyczne przedłużają sprawność i siłę mięśni, treningi umysłowe pomagają utrzymać prawidłowe, efektywne funkcjonowanie mózgu. Nawet krótkie, ale codzienne grupowe ćwiczenia spowalniają zmiany w psychice i poprawiają pamięć seniorów.  Więcej „Ćwiczenia pamięci”

Spotkanie organizacyjne

Pierwsze spotkanie z Seniorami w Nowym roku odbyło się 8 stycznia. Było to spotkanie organizacyjne. Rozmawialiśmy o tym co chcemy robić i czego najbardziej potrzebujemy. O czym chcemy się dowiedzieć i co nam sprawi najwięcej radości a także z czym mamy najwięcej problemów. Spotkanie bardzo owocne. Już wkrótce efekty.

Program Wolontariatu

W ramach Programu Wolontariatu projektu deMemo zapraszamy na spotkanie 12.12.2018 r. godz. 17.00 Klub Międzypokoleniowy Fundacji Wsparcie ul. Kościuszkowców 80, suterena„Co w opiece jest najtrudniejsze- potrzeby i dylematy opiekunów i wolontariuszy”  warsztaty dla opiekunów (wolontariuszy) osób z demencją. Spotkanie poprowadzi Aneta Jesionek Khadka – pedagog. Zapisy.

Kiermasz świąteczny rozpoczęty

Od 3.12.2018 serdecznie zapraszamy na Kiermasz Świąteczny do naszego Klubu Międzypokoleniowego ul. Kościuszkowców 80, suterena. Wszystkie przedmioty, które zostały wystawione na sprzedaż  zostały przygotowane na zajęciach w Klubie Międzypokoleniowym Fundacji Wsparcie, na wtorkowych spotkaniach. Zebrane pieniądze zostaną przeznaczone na zakup materiałów potrzebnych na zajęcia w 2019 r.  Serdecznie zapraszamy.

Więcej „Kiermasz świąteczny rozpoczęty”

Program Wolontariatu

W ramach Programu Wolontariatu projektu deMemo zapraszamy na spotkanie 28.11.2018 r. godz. 17.00 Centrum Rehabilitacji Crwawer ul. Begonii 7„Postępowanie fizjoterapeutyczne w drugim etapie choroby Alzheimera i innych zespołach otepiennych” warsztaty dla opiekunów (wolontariuszy) osób z demencją. Spotkanie poprowadzi mgr fizjoterapii Justyna Piszczek. Zapisy.

Więcej „Program Wolontariatu”

Kiermasz świąteczny

Aby zdążyć z przygotowaniem ozdób świątecznych na kiermasz, warsztaty bożonarodzeniowe rozpoczęliśmy już w październiku. W kolejne wtorki spotykamy się i tworzymy piękne ozdoby, kartki świąteczne a także przedmioty użyteczne, które mogą stać się prezentem dla bliskiej osoby. Cały dochód przeznaczony zostanie na materiały i zajęcia terapeutyczne dla osób z demencją, których bliskich nie stać na takie warsztaty. Więcej „Kiermasz świąteczny”