Magazyn OPIEKUN

Na jesieni 2017 w kioskach ukazał się pierwszy numer „Opiekuna” – kwartalnika skierowanego do osób, które na stałe opiekują się bliskimi – rodzicami, chorującym współmałżonkiem lub przyjaciółmi. Można znaleźć w nim  m.in. rozmowę z Ewą Błaszczyk, współtwórczynią fundacji „Akogo?” oraz z Jerzym Owsiakiem, twórcą Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Więcej „Magazyn OPIEKUN”

Pierwszy rok deMemo za nami

Pierwszy rok realizacji projektu  za nami.

Już po pierwszym roku działań widzimy jak wielka jest potrzeba informacji i wiedzy na temat chorób otępiennych. Nasz projekt zdecydowanie przyczynił się do pozyskanie tej wiedzy oraz informacji co do opieki nad chorym. Rodziny i opiekunowie osób z demencją biorący udział w spotkaniach Psychoedukacyjnej Grupy Wsparcia informowali nas o  wzroście umiejętności radzenia sobie ze stresem i trudnymi emocjami związanymi z opieką, wzrosła zdolność porozumiewania się z chorym, rozumienia i adekwatnego reagowania na potrzeby osoby chorej. Więcej „Pierwszy rok deMemo za nami”

Wigilia przyjaciół Fundacji Wsparcie

Święta Bożego Narodzenia, to czas miłości, radości, przebaczania, ale także jest to czas refleksji i spotkań rodzinnych.  W dniu Wigilii spotykamy się przy suto zastawionych stołach, składamy sobie nawzajem świąteczne życzenia i jesteśmy dla siebie bardzo uprzejmi i mili. Więcej „Wigilia przyjaciół Fundacji Wsparcie”

Wigilia deMemo