Dni Otwarte

„Organizacja opieki nad chorym z chorobą Alzheimera i innymi zespołami otępiennymi” – metodą Teepy Snow”

Trzecie spotkanie w ramach Dni Otwartych  projektu „deMemo”  17 listopda 2017 r. w Warszawskim Warsztacie Pl.Konstytucji 4 godz. 16.00-19.00  Spotkanie poprowadzi Marlena Meyer – gerontopedagog, absolwentka Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie oraz Uniwersytetu Gdańskiego, dyplomowany nauczyciel Montessori. Pierwszy w Polsce trener w innowacyjnym amerykańskim programie edukacji o demencji „Positive Approach to Care. Więcej „Dni Otwarte”

Halloween

Halloween co to za święto?

Choć tyle mrocznych opowieści krąży o tym dniu my traktujemy je jak dobrą, kreatywną zabawę. Nie będziemy wywoływać duchów, ani przeobrażać się w potwory. Nasze maski będą wesołe i zabawne. Koszyczki na cukierki i chodzenie po domach będzie  świetną akcją integracyjną z sąsiadami. Więcej „Halloween”

Święto ziemniaka

Bardzo nam przykro ale z powodu brzydkiej deszczowej pogody ognisko odwołane. Fundacja Wsparcie w  ramach integracji sąsiedzkiej zaprasza w dniu 21 października na ognisko. Ognisko odbędzie się w miejscu do tego przygotowanym przy PKP Mokry Ług o godz. 14.00. Zapraszamy na pieczone ziemniaki, gorący napój i coś słodkiego.  Więcej „Święto ziemniaka”

Odczarujmy jesień.

„Jesień to taka depresyjna część roku. Wyglądasz za okno – ciemno. Idziesz na dwór – zimno. Spoglądasz w niebo – deszcz. Wszystkiego się odechciewa – pracować, bawić, wychodzić… żyć. Najchętniej człowiek zakopałby się pod kołdrą i siedział tam, aż do wiosny” napisała autorka bloga Skomplikowane . A my na przekór aurze będziemy Odczarowywać jesień Więcej „Odczarujmy jesień.”

Warszawskie Dni Seniora

W tym roku Warszawskie Dni Seniora trwają od 22 września do 1 października. Zakończeniem WDS jest Jarmark Kreatywności w Ogrodzie Saskim. Fundacja Wsparcie w ramach tych działań organizuje 26 września o godz. 17,30 spotkanie „Problemy z pamięcią-zwykłe roztargnienie czy objaw choroby mózgu”. Jeżeli ciągle gubicie klucze, nie pamiętacie czy wyłączyliście żelazko i ciągle zastanawiacie się gdzie portfel, to zapraszamy do naszego klubu aby rozwiać wszystkie wątpliwości.  Więcej „Warszawskie Dni Seniora”