Święto ziemniaka

Fundacja Wsparcie w  ramach integracji sąsiedzkiej zaprasza w dniu 21 października na ognisko. Ognisko odbędzie się w miejscu do tego przygotowanym przy PKP Mokry Ług o godz. 14.00. Zapraszamy na pieczone ziemniaki, gorący napój i coś słodkiego. Gwarantujemy także wspólne śpiewanie przy akompaniamencie gitary. Dojazd z Marysina autobusem 115.  Więcej „Święto ziemniaka”

Odczarujmy jesień.

„Jesień to taka depresyjna część roku. Wyglądasz za okno – ciemno. Idziesz na dwór – zimno. Spoglądasz w niebo – deszcz. Wszystkiego się odechciewa – pracować, bawić, wychodzić… żyć. Najchętniej człowiek zakopałby się pod kołdrą i siedział tam, aż do wiosny” napisała autorka bloga Skomplikowane . A my na przekór aurze będziemy Odczarowywać jesień Więcej „Odczarujmy jesień.”

Warszawskie Dni Seniora

W tym roku Warszawskie Dni Seniora trwają od 22 września do 1 października. Zakończeniem WDS jest Jarmark Kreatywności w Ogrodzie Saskim. Fundacja Wsparcie w ramach tych działań organizuje 26 września o godz. 17,30 spotkanie „Problemy z pamięcią-zwykłe roztargnienie czy objaw choroby mózgu”. Jeżeli ciągle gubicie klucze, nie pamiętacie czy wyłączyliście żelazko i ciągle zastanawiacie się gdzie portfel, to zapraszamy do naszego klubu aby rozwiać wszystkie wątpliwości.  Więcej „Warszawskie Dni Seniora”

Dni otwarte

„Komunikacja z osobą chorą na Alzheimera i inne zespoły otępienne” – metodą Teepy Snow”