Program Wolontariatu

W ramach Programu Wolontariatu projektu deMemo zapraszamy na spotkanie 28.11.2018 r. godz. 17.00 Centrum Rehabilitacji Crwawer ul. Begonii 7„Postępowanie fizjoterapeutyczne w drugim etapie choroby Alzheimera i innych zespołach otepiennych” warsztaty dla opiekunów (wolontariuszy) osób z demencją. Spotkanie poprowadzi mgr fizjoterapii Justyna Piszczek. Zapisy.

Kiermasz świąteczny

Aby zdążyć z przygotowaniem ozdób świątecznych na kiermasz, warsztaty bożonarodzeniowe rozpoczęliśmy już w październiku. W kolejne wtorki spotykamy się i tworzymy piękne ozdoby, kartki świąteczne a także przedmioty użyteczne, które mogą stać się prezentem dla bliskiej osoby. Cały dochód przeznaczony zostanie na materiały i zajęcia terapeutyczne dla osób z demencją, których bliskich nie stać na takie warsztaty. Więcej „Kiermasz świąteczny”

Program Wolontariatu

Kolejne spotkanie w ramach Programu Wolontariatu projektu deMemo odbyło się 27.09.2018 r. godz. 17.00 ul. Kościuszkowców 80, suterena. Temat spotkania to „Demonicznie, demencyjne emocje – jak sobie z nimi radzić” warsztaty dla opiekunów (wolontariuszy) osób z demencją. Spotkanie poprowadziła pedagog Aneta Jesionek-Khadka Więcej „Program Wolontariatu”